Uitstel aflossing op zakelijke leningen

Op 19 maart hebben de banken besloten dat het Midden en Kleinbedrijf de mogelijkheid krijgt om de aflossingen op bestaande leningen (tot 2,5 miljoen) voor een half jaar op te schorten.

De komende 6 maanden hoeft u dan geen aflossing te betalen. De looptijd van de lening wordt hierdoor 6 maanden verlengd. Deze maatregel heeft als doel om MKB-ondernemingen wat meer lucht te geven en is bedoeld als aanvulling op het noodpakket dat dinsdag werd gepresenteerd door het kabinet. De uitvoering verschilt per bank.

Rabobank

Middels de onderstaande link kunt u het verzoek doen voor uitgestelde aflossing. Na het indienen van het verzoek neemt de bank contact met u op om e.e.a. nader af te stemmen.

https://www.rabobank.nl/bedrijven/zakelijk-financieren/uitstel-aflossingsverplichtingen/

ING

Via deze link kan men via ‘’direct naar hulp bij je financiering’’ inloggen en een aanpassing voor het zakelijk krediet aanvragen.

https://www.ing.nl/zakelijk/financieren/jouw-financiering/je-financiering-aanpassen/vragen_antwoorden_zakelijk_krediet_corona.html

ABN-AMRO

ABN-AMRO voert de uitgestelde aflossing voor alle MKB-ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen automatisch door. U hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen. Wanneer u geen gebruik wenst te maken van de opschorting van uw aflossing dan kunt u dit in de online omgeving (internetbankieren) van de bank aangeven.

Triodos en Volksbank

Wanneer u een lening heeft bij de Triodos of de Volksbank dan kunt u het verzoek doen bij uw vaste contactpersoon of de serviceafdeling van deze banken.

Verder hebben de banken besloten dat zij zich gedurende de Coronacrisis enkel richten op hun eigen klanten. Heeft u (tijdelijke) financiering nodig dan kunt u zich dus enkel tot uw huisbankier richten. Het is hierbij belangrijk dat u uw aanvraag goed voorbereid en gedegen onderbouwd.

Ik begeleid u graag bij uw financieringsaanvraag. Naast de banken heb ik tevens toegang tot circa 50 alternatieve financiers.

Reacties zijn gesloten.