Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Bedrijfsfinancieringregelen.nl heeft als organisatie het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB ontvangen. Dit nieuwe keurmerk is in 2021 door Stichting MKB Financiering in het leven geroepen. Het doel is om het vak financieringsadviseur verder te professionaliseren en hier dragen wij graag aan bij. Daarnaast helpt het ondernemers te informeren over wat zij mogen verwachten van een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en van een Erkend Financieringsadviseur MKB.

Door de groeiende financierings- en liquiditeitsbehoefte bij ondernemers en een toenemend aantal geldverstrekkers is het van belang dat je als ondernemer kunt vertrouwen op onafhankelijke, gekwalificeerde en gedegen financieringsadvies- en begeleiding. Het gaat ten slotte om de toekomst van jouw bedrijf. Het keurmerk draagt hieraan bij en mede daarom zijn wij trots dat we het keurmerk hebben ontvangen.

Houder van Het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is Stichting MKB Financiering en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Zoals in de afbeelding goed te zien is bestaat het keurmerk uit twee pijlers. De eerste pijler richt zich op de criteria en richtlijnen voor een organisatie die financieringsadvies verstrekt. Pijler twee stelt eisen aan de financieringsadviseur die de trajecten begeleidt, gesprekken voert en financieringsadvies geeft.

De bouwstenen van het keurmerk

De gedragscode en klachtenregeling zijn voor zowel de financieringsorganisatie als financieringsadviseur van toepassing. Bedrijfsfinancieringregelen.nl en onze adviseurs dienen zicht verder te houden aan het kwaliteitskader. De inhoud van het dienstverleningsdocument wordt verstrekt bij een opdrachtbevestiging. Het profiel geeft normen voor de financieringsadviseur. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van ervaring, vak- en marktkennis. Tevens wordt beschreven wat nodig is aan educatie om het keurmerk te blijven voeren.