Familielening

Soms zijn er financieringsmogelijkheden in uw eigen omgeving voorhanden. Bijvoorbeeld binnen de familie, bij vrienden of collega ondernemers. Een familielening of een lening in eigen kring kan dan een goede oplossing zijn.

Maar een lening sluiten bij familie en bekenden kent ook zo zijn nadelen. Bij verstrekking van de lening is iedereen enthousiast maar wat als er tegenslagen zijn en de rente- of aflossingsverplichtingen niet tijdig of helemaal niet meer voldaan kunnen worden? Ook komt het geregeld voor dat de geldgever zijn uitgeleende geld toch (eerder) zelf weer nodig heeft. Dit kan voor vervelende situaties en persoonlijke conflicten zorgen.

Bij een lening in eigen kring is het ook verstandig om een onderbouwd financieringsplan op te stellen. Op basis van dit plan kan de potentiële geldgever, eventueel met ondersteuning van een adviseur, een goede inschatting maken en weloverwogen tot financiering overgaan. Daarnaast is het zeker bij financiering in eigen kring noodzakelijk om de gemaakte afspraken goed vast te leggen in een leningovereenkomst, eventuele zekerheidsakten en borgtochten.

Bij het opstellen van een financieringsplan en leningovereenkomsten en dergelijke akten is BedrijfsfinancieringRegelen.nl u ook graag van dienst.

Klik hier om terug te gaan naar de andere financieringsmogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.