Financiering Autoschadeherstelbedrijf

Afgelopen maand hebben we, in opdracht van één van onze samenwerkingspartners, de financiering mogen verzorgen voor een groot autoschadeherstelbedrijf in de provincie Zuid-Holland.

De ondernemer moet de huidige huurlocatie verlaten en is in eerste instantie op zoek gegaan naar een geschikt pand om aan te kopen. Aangezien er in het gestelde zoekgebied niets te koop stond wat aan de eisen voldeed, of paste binnen de bestaande bestemmingsplannen, is er uiteindelijk voor gekozen om een langjarig huurcontract aan te gaan.

De investeringen bestonden grotendeels uit verbouwing van het huurpand en de nodige andere investeringen in bedrijfsactiva zoals spuitcabines, bruggen en de nodige specialistische apparatuur. Hiervoor hebben we de financieringsvraag, met uitgebreide onderbouwing, uitgezet bij de huisbankier en bij twee andere grootbanken. Op basis van de gestelde financieringsvoorwaarden en de tarieven heeft relatie er voor gekozen om een overstap te maken naar een andere huisbankier.

Bij deze financiering is gebruik gemaakt van een borgstelling vanuit de Nederlandse overheid. Tevens heeft de nieuwe huisbankier met onze tussenkomst een huurgarantie aan de verhuurder afgegeven.

Op de nieuwe locatie kan deze ondernemer de komende jaren weer vooruit en heeft hij voldoende ruimte om zijn onderneming verder te laten groeien.

Reacties zijn gesloten.