Einde rentecontract? Teken niet direct bij het kruisje! Oversluiten loont!

Relatie heeft van zijn huisbankier, waar hij al ruim 30 jaar bankiert, een renteverlengingsvoorstel ontvangen. Aangezien hij twijfels had of de aangeboden rente wel marktconform is, en zijn huisbank hem niet meer kon vertellen dan dat het tarief volgens hun wel passend is, heeft hij bij mij geïnformeerd.

Oversluiten

In mijn optiek was het ontvangen voorstel inderdaad niet marktconform. Met een loan to value van nog geen 20% moet een veel scherpere aanbieding mogelijk zijn. In overleg met relatie het kantoorpand laten taxeren en de aanvraag uitgezet bij meerdere financiers. Dit heeft geleid in diverse mooie aanbiedingen met een uiteindelijke besparing op de financieringslasten van wel 70%! De gemaakte kosten voor de notaris, taxatie en financieringsbegeleiding worden binnen 6 maanden weer terugverdiend.

Achteraf gaf de huisbank aan dat ze de waarde van het vastgoed verkeerd in het systeem hadden staan. Er was in het verleden simpelweg een nulletje te weinig ingetypt. Daarnaast zijn er nog opslagen voor gedeeltelijke verhuur toegepast waar al jaren geen sprake meer van is. De huisbankier heeft uiteindelijk een nieuw voorstel uitgebracht maar deze haalde het ook niet bij de voorstellen van de andere aanbieders.

Reacties zijn gesloten.